USLUGE

SPINALNA DEKOMPRESIJA

Spinalna dekompresija je kompjuterski kontrolisana da bi stvarala negativni pritisak ( vakum efekat ) unutar spinalnih diskova.
Stvaranje negativnog pritiska podstiče protok hranljivih materija i kiseonika unutar diskova iz susednih pršljenova, što omogućava disku da se leči.
Spinalna dekompresija takođe može vratiti diskus nazad na svoje mesto što, zajedno sa povećanom ishranom diska, može obnoviti visinu i inegritet oštećenog diska ( 85% uspešnosti).
To “širenje” međupršljenskog prostora iznosi od 0,5-1mm, gde dolazi i do istezanja svih okolnih struktura. Prilikom završetka tretmana, u zavisnosti od samog stanja pacijenta, dolazi do smanjenja osećaja bola i lakše pokretljivosti.
U toku terapije pacijent leži na leđima, a noge su podignute, oslonjene na klupu, savijene u kolenima i kukovima za 90 stepeni, radi opuštanja zadnje lože i glutealne regije.

FIZIKALNA TERAPIJA

 Da bismo spoznali njenu moć, treba prvo da se upoznamo sa pojmom Fizikalne Terapije. Njena primena je široka. Koristi se za eliminaciju bola i poboljšanje pokretljivosti. Primenjuje se kao deo rehabilitacije nakon sportskih povreda, preloma i sličnih traumatskih stanja. Pored toga, fizikalna terapija povoljno deluje na opšte stanja organizma kod hroničnih bolesnika. Utiče na ubrzavanje metabolizma i poboljšanje cirkulacije. Osim ortopedskih povreda i reumatoloških oboljenja, primenjuje se i kod neuroloških i kardiovaskularnih oboljenja. Pomaže i da se ubrza oporavak nakon porođaja.

. Pored ove vrste fizikalne terapije, postoje i one koje se oslanjaju na savremenu tehnologiju i moderne aparate. Tu spadaju: elektroterapija, laseroterapija,  i sonoterapija (ultrazvučna terapija). Osim njih tu su i krioterapija (terapija ledom) i mehanoterapija (masaža obolelog dela tela).

KINEZITERAPIJA

„Kraljica“ fizikalne medicine i rehabilitacije jeste TERAPIJA POKRETOM – KINEZITERAPIJA (uključujući i terapiju radom). I ako ona koristi aparaturu (za jačanje mišićne snage, za izvođenje pasivnih vežbi), može se izvoditi prirodno, aktivnim i pasivnim pokretom, u improvizovanim uslovima i bez posebnih sredstava.

KINEZITERAPIJA neposredno uklanja negativne posledice povreda, funkcionalna oštećenja i razvija kompenzatorne kapacitete. Otud je, za razliku od ostalih metoda, nezamenjiv i osnovni metod funkcionalnog lečenja, osposobljavanja i rehabilitacije. Za uspešnu primenu kineziterapije koja direktno leči (uklanja) posledice povreda, fizioterapeuti moraju
posedovati temeljna znanja iz sledećih oblasti:

• Kineziologija, nauka o funkciji lokomotornog sistema
• Biomehanika, nauka o mehaničkim odnosima u organizmu
• Anatomija
• Fiziologija

NORMATEC- LIMFNA DRENAŽA

Napredno digitalni kontrolisani sistem vazdušnog pritiska koji obezbeđuje vazušnu kompesiju ekstremiteta. Uređaj koristi kompresovani vazduh za masažu ekstremiteta, odvođenje tečnosti i brzi oporavak. Uz pomoć vazdušnog pritiska u komorama, jednostavno kontrolisanog putem uređaja, ritmički pojačava i smanjuje pritisak na telo, što opušta mišiće i ublažava bol i nelagodnost. Vene na tretiranim delovima takođe ponavljaju te pokrete čime se poboljšava cirkulacija u tretiranom delu

ISTEZANjE CELOG TELA

Klasifikacija metoda koje imaju za cilj povećanje gipkosti je mnogo. Navešćemo samo osnovne podele kako bi u osnovi naglasio razlike između aktivnog i pasivnog načina istezanja. Po vremenu trajanja u izduženoj poziciji mišića vežbe se dele na:

• Statičke – zadržavanje jednog položaja određeno vreme (do 1 minut) i
• Dinamičke – ponovljeno dostizanje maksimalne amplitude pokreta sa kratkim zadržavanjem od 1 do 2 sekunde.

MASAŽA

Najbolji način da opustite svoje telo, misli i rasteretite se svakog napora i stresa je masaža. Redovno se suočavamo sa brigama, iscrpljujućim obavezama, kratkim rokovima,a stres je postao nezaobilazan deo svakodnevnice, ostavlja brojne i ozbiljne posledice. Zato su trenuci mira i relaksacije nešto najdragocenije.

DUBOKI TENS U TERAPIJI BOLA

PRIMENA- koristimo pulsirajuću terapijsku struju koja stimuliše BOLNE tačke na telu pacijenta. Dobri rezultati su vidljivi kod lečenja neuroloških oboljenja, bolnih stanja, hroničnog bola, spazma, paralize.

Struja sama po sebi vrši električnu stimulaciju živaca, skeletne i glatke muskulature.

Duboki tens ima određena dejstva i efekte koji se koriste u terapiji bolnih stanja i anesteziji.

Ne dozvolite bolu da ometa Vaše dnevne aktivnosti!

Zakazivanje možete obaviti putem Telefona, Email-a, Društvenih mreža